Over IVY climbing

Lead & Toprope

Zoals gebruikelijk in Nederland is het ook binnen IVY climbing mogelijk om vele routes toprope te klimmen.

Daarnaast zijn er binnen ons klimcentrum volop mogelijkheden tot voorklimmen (lead). Al onze klimwanden beschikken over voorklimhaken, waardoor routes van alle gradaties voorgeklommen kunnen worden. De afstand tussen de voorklimhaken is 1,10 meter. Deze korte haakafstand maakt het voorklimmen erg toegankelijk.

Het is mogelijk om in ons klimcentrum multi-pitch te klimmen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

 

Boulderhal

IVY climbing beschikt over een eigentijdse boulderhal van ruim 300m2. Deze separate ruimte bevat unieke 3D wanddelen. Er zijn uitdagende bouldercircuits van uiteenlopende gradaties. Even op adem komen kan in de loungehoek, direct in onze boulderruimte. Je bent bij ons aan het juiste adres voor Boulder-only, maar je kunt het boulderen natuurlijk ook combineren met toprope- en/of lead-klimmen.

 

IFSC-Speedklimwand

We beschikken over de enige officiële IFSC (International Federation of Sports Climbing) speedklimwand van Nederland. De hellingshoek en lengte van de klimwand zijn volgens de officiële IFSC normen. De speciale klimgrepen maken dit tot een geschikte trainings- en wedstrijdlocatie voor speedklimmers.

Trainingsfaciliteiten

Naast de drie klimdisciplines, huisvest IVY climbing een uitgebreid scala aan trainingsfaciliteiten. Denk hierbij aan trainingswanden met verschillende hellingshoeken, campusborden, vingerborden, fitnessapparatuur en -attributen.

 

Crossbox

Leden met een abonnement kunnen naast de klimtrainingen ook deelnemen aan de Crossbox trainingen van Fletcher. Deze trainingen vinden plaats in de boulderruimte van IVY climbing. Crossbox is een combinatie van olympisch gewicht heffen, atletiek en gymnastiek. Bewegingen uit het dagelijks leven zoals rennen, duwen, tillen en springen lopen als een rode draad door de trainingen. Kettlebells, olympische stangen, wall balls en ringen zijn veel gebruikte trainingsmaterialen. Meer info over de Crossbox.

Klimshop

Onze medewerkers staan voor je klaar voor advies over klimschoenen, klimgordels, karabiners en andere hardware. Naast materialen voor het indoor klimmen verkopen we ook diverse materialen gericht op (outdoor) voorklimmen. Denk aan klimsetjes, voorklimtouw, helmen en approach-schoenen.

We verkopen klimschoenen van Boreal, Five-Ten, La Sportiva, Lowa en Scarpa. Daarnaast hebben we verschillende sneakers en approach-schoenen van Five-Ten in ons assortiment.

Van Black Diamond, Mammut, Edelrid, Petzl en DMM bieden we o.a. klimgordels, voorklimsetten, zekerapparaten, safebiners en karabiners aan in onze klimshop. Ook voor zowel functionele als hippe kleding kun je bij ons terecht.

Heb je vragen over beschikbaarheid en prijzen van materialen? Loop gerust binnen of neem contact met ons op.

Fysiotherapie

De klimsport is in opmars. Naast de uitdagingen en obstakels die u tijdens het uitoefenen van deze sport kunt tegenkomen, kunt u ook geconfronteerd worden met klachten en blessures. Onze klim fysiotherapeut David Krijgsman staat voor u klaar. David is ook verbonden aan het RTC Zuid van de NKBV en zelf ervaren in de klimsport.

In samenwerking met Fysiovision biedt IVY climbing in de ‘even’ weken op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur een gratis en vrijblijvend klimspreekuur aan. Het betreft een inloopspreekuur maar u dient zich vooraf aan te melden. Laat de klimfysio weten dat je langskomt of stuur een mail naar david@fysiovision.nl.

foto: Eva Armino

Klimmersbar

Onze gezellige klimmersbar is de plek om voor, tijdens en na het klimmen te genieten van een hapje en drankje. Ons drankassortiment bestaat uit heerlijke koffie en andere warme dranken, frisdranken en bier. Naast pils en alcoholvrij bier hebben we voor de fijnproevers een ruime keuze aan speciaalbieren.

Op onze kleine kaart staan verschillende snacks, lunchgerechten en diners. Deze hapjes worden vers bereid door de koks van restaurant Medals.

Twitter
Facebook