Cursus & training

Start 2 Climb

 

In dit programma van 6 weken leer je de basisprincipes van het sportklimmen. In vier lessen van twee uur komen verschillende thema’s aan bod waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek en knopen leggen. Wanneer je deze vier lessen met goed gevolg afsluit, ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. In de overige lessen leer je naast veilig klimmen ook de beginselen van technisch klimmen en trainen.

Kosten: € 160,00 of inbegrepen in een lidmaatschap. 

 

De cursus gaat van start bij minimaal 4 deelnemers.

Inclusief: cursus (6 weken), entree, begeleiding, gebruik klimmaterialen en klimvaardigheidsbewijs! Exclusief gebruik klimschoenen.

 

 

 

Meld je aan!

 

 

Een lidmaatschap afsluiten om de Start 2 Climb cursus te volgen is een interessante optie! Een lidmaatschap waarmee je onbeperkt en minimaal een jaar kunt klimmen kost € 57,50 per maand. Twijfel je? Dit lidmaatschap is eenmalig na drie volle maanden opzegbaar. De kosten bedragen inclusief inschrijfkosten € 177,50 + restbedrag maand waarin de cursus begint.  Met een lidmaatschap klim je  ongeveer een maand gratis t.o.v. de losse cursus. Daarnaast heb je onbeperkt toegang tot het klimcentrum.

Eerstvolgende Start 2 Climb:

 

Mobieltje? Swipe naar links.DAGDATATIJD
Start to ClimbVrijdag26 november, 3, 10, 17 december, 7, 14 januari 202219:30 - 21:30 uur
Start to Climb SPOED KERSTVAKANTIEMaandag en dinsdag27, 28 december, 3, 4 januari 202219:30-21:30 uur
Start to ClimbVolgt binnenkort!

 

 

 

Indoor Voorklimmen

 

Dit is het vervolg op de Indoor Toprope cursus, oftewel de Start 2 Climb cursus. Deze cursus is bestemd voor mensen die willen voorklimmen, buiten willen klimmen of wedstrijdambities hebben. Tijdens deze cursus leer je in 5 lessen van twee uur onder meer hoe je efficiënt setjes klipt, hoe je voetfouten voorkomt, het zekeren van de voorklimmer en het op een veilige manier vallen. Daarnaast is er extra aandacht voor dynamisch zekeren, mikken bij het vallen en het mentale aspect van het vallen. Wanneer je de cursus met goed gevolg afsluit, ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. Let op! Het is verplicht om aan minimaal lessen 1 t/m 4 deel te nemen. 

 

Kosten: € 125,00
Minimum aantal deelnemers: 4

Inclusief: begeleiding, voorklimmaterialen en klimvaardigheidsbewijs. Exclusief: entree, standaard toprope uitrusting.

 

Meld je aan!

 

Eerstvolgende cursus Indoor Voorklimmen

 

CURSUSDAGDATATIJD
Indoor Voorklimmen (Lead Climbing) ma & zoma 22, zo 28, ma 29 november, ma 6, zo 12 december19.00 - 21.00
Indoor Voorklimmen (Lead Climbing) Binnenkort extra startdata!

 

Boulder naar Lead

 

Boulder je al enige tijd en wil je kennis maken met het routeklimmen, maar heb je geen zin in teveel gedoe met twee cursussen voordat je mag voorklimmen? Doe dan mee aan de speciale Boulder naar Lead cursus. Je leert in 6 lessen van ‘0’ naar Lead zonder poespas. Voorwaarde is wel dat je al enige tijd bezig bent met boulderen en je jezelf soepel kunt verplaatsen over de boulderwanden. Je hoeft niet meteen een ‘boulderbaas’ te zijn, maar ga uit van soepel 5e graad (met af en toe een 6a) kunnen boulderen of hoger natuurlijk.

 

 

Aantal lessen: 6

Aantal deelnemers: minimaal 4

Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 160,-

Entree zit inbegrepen in de cursusprijs. De cursus is gratis bij het afsluiten van een lidmaatschap met een looptijd van één of twee jaar. Bij twijfel is dit lidmaatschap éénmalig opzegbaar na drie volle maanden. Neem zelf klimschoenen en eventueel magnesium mee, wij zorgen voor de veiligheidsmaterialen.

Zelf een gordel en zeker materialen aanschaffen? Deelnemers aan de cursus ontvangen 15% korting in onze shop!

 

Eerstvolgende cursus Boulder naar Lead

 

Dag Startdatum Tijden
Dinsdag 9 november 2021 19:30 – 21:30 uur
Dinsdag  11 januari 2022 19:30 – 21:30 uur
Binnenkort extra data!

 

Meld je aan!

 

Zekeren voor ouders

Het doel van deze cursus is om ouders op te leiden tot zelfstandig zekeraar. Zo kun jij je kinderen veilig zekeren als ze bij ons komen klimmen, en ben jij in het bezit van het IVY climbing zekervaardigheidsbewijs. Ook handig als je familie of vrienden hebt die graag klimmen. In drie lessen van anderhalf uur leren we je alle zekervaardigheden. De cursus is wekelijks op zaterdag van 13.00 tot 14.30 uur, schoolvakanties uitgesloten. Instromen is op elk moment mogelijk, aanmelden is noodzakelijk!

Kosten: € 75,00

Inclusief: entree, begeleiding en gebruik materialen.

Laat ons weten als je interesse hebt in deze cursus (telefonisch, via onderstaande meld je aan button, of gewoon aan de balie). Bij voldoende interesse gaan we een cursus inplannen.

Meld je aan!

Voorklimzekeren voor ouders

Het doel van deze cursus is om ouders op te leiden tot zelfstandig zekeraar bij het voorklimmen. Op deze manier kun jij je kinderen veilig zekeren als ze willen voorklimmen, en ben jij in het bezit van het IVY climbing voorklimzekervaardigheidsbewijs. In vier lessen van twee uur leren we je alle zekervaardigheden met betrekking tot het voorklimzekeren en leren we je hoe je de klimmer veilig voorklimt (klippen/voetfouten). 

Kosten: € 100,00

Inclusief: entree, entree kind, begeleiding en gebruik materialen.

Laat ons weten als je interesse hebt in deze cursus (telefonisch, via onderstaande meld je aan button, of gewoon aan de balie). Bij voldoende interesse gaan we een cursus inplannen.

Eerstvolgende cursus Voorklimzekeren voor ouders

CURSUSDAGDATATIJDPRIJS
Voorklimzekeren voor oudersDinsdagStuur ons een mail als je interesse hebt!100

Meld je aan!

Wil jij je graag zekerder voelen als voorklimmer en zekeraar?

 

In samenwerking met Lahaye Climbing bieden we de workshop “dynamisch zekeren & vallen” aan.

 

Vallen is geen natuurlijke activiteit voor mensen, daarom vinden veel klimmers dat vaak spannend. Dit geldt ook vaak voor het opvangen van voorklimvallen. Je kunt echter meer vertrouwen krijgen in het maken en opvangen van voorklimvallen door te leren vallen en door het toepassen van een correcte zekertechniek. Dit alles volgens de laatste aanbevelingen en ontwikkelingen. Deze zekertechniek noemen we dynamisch zekeren. Een techniek die erop gericht is om te voorkomen dat er te strak gezekerd wordt bij een voorklimval. Door deze workshop was voorklimmen en vallen nog nooit zo leuk!

 

Duur:

 

3 uur tijdens de avond.

 

Groepsomvang:

 

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per workshop.

Ingangsniveau:

 

Zelfstandig kunnen voorklimmen vanaf 5c. Let op; deze workshop is ook zeer geschikt voor ervaren voorklimmers! Je gaat de techniek van het dynamisch zekeren verfijnen en leer je eigen en ook andere zekerapparaten nog beter kennen.

 

Kosten:

 

€ 25,- p.p. (exclusief entree klimcentrum)

 

Data en tijden:

 

  • Maandag 14 december 2020 om 19:00 uur.

Zorg zelf voor:

 

Persoonlijke sportklim uitrusting. Er zijn diverse zekerapparaten beschikbaar om uit te proberen.

 

Meld je aan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook een slimme klimmer worden? 

In samenwerking met Lahaye Climbing bieden we de workshop “tactiek & techniek” aan.

Met slim of tactisch klimmen wordt bedoeld dat je het klimmen van een route op de grens van je kunnen structureel gaat aanpakken waarbij de focus zal liggen op efficientie en effectiviteit. Als je een route klimt op je max, kan de juiste tactiek er namelijk voor zorgen dat je die route topt. Wil je leren hoe je dit het beste kunt doen? Schrijf je dan snel in! 

 

 

Duur:

3,5 uur tijdens de avond.

Groepsomvang:

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per workshop.

Ingangsniveau:

Zelfstandig kunnen topropen vanaf 5b.

Kosten:

€ 30,- p.p. (exclusief entree klimcentrum)

Data en tijden:

  • Vrijdag 4 december 2020 om 19:00 uur (niveau <6b/c).
  • Vrijdag 18 december 2020 om 19:00 uur (niveau <6b/c).

 

Zorg zelf voor:

Persoonlijke sportklim uitrusting en een smartphone met videofunctie.

Meld je aan!

Twitter
Facebook