Cursus & training

Start 2 Climb

In dit programma van 8 weken leer je de basisprincipes van het sportklimmen. In vier lessen van twee uur komen verschillende thema’s aan bod waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek en knopen leggen. Wanneer je deze vier lessen met goed gevolg afsluit, ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. In de overige vier lessen leer je naast veilig klimmen ook de beginselen van technisch klimmen en trainen.

Kosten: € 135,00 of inbegrepen in een lidmaatschap 

Minimum aantal deelnemers 3

Inclusief: cursus (8 weken), entree, begeleiding, gebruik klimmaterialen en klimvaardigheidsbewijs! Exclusief gebruik klimschoenen.

Meld je aan!

Een lidmaatschap afsluiten om de Start 2 Climb cursus te volgen is een interessante optie! Een lidmaatschap waarmee je 1x per week kunt klimmen kost € 42,50 per maand. Een lidmaatschap ga je aan voor minimaal drie volle maanden. De kosten bedragen dus € 127,50 + restbedrag maand waarin de cursus begint.  Grofweg kun je stellen dat als je de Start 2 Climb cursus via een lidmaatschap afneemt je één maand gratis kunt klimmen.

Eerstvolgende Start 2 Climb

Mobieltje? Swipe naar links.DAGDATATIJDPRIJS
Start2ClimbSpoedma 13, wo 15, ma 20, wo 22 juli20.00 - 22.00€ 100
Start2ClimbSpoedma 27, wo 29 juli, ma 3, wo 5 aug.20.00 - 22.00€ 100
Start2ClimbSpoedma 10, wo 12, ma 17, wo 19 aug. 20.00 - 22.00€ 100

Indoor Voorklimmen

Dit is het vervolg op de Indoor Toprope cursus, oftewel de Start 2 Climb cursus. Deze cursus is bestemd voor mensen die willen voorklimmen, buiten willen klimmen of wedstrijdambities hebben. Tijdens deze cursus leer je in 6 lessen van twee uur onder meer hoe je efficiënt setjes klipt, hoe je voetfouten voorkomt, het zekeren van de voorklimmer en het op een veilige manier vallen. Daarnaast is er extra aandacht voor dynamisch zekeren, mikken bij het vallen en het mentale aspect van het vallen. Wanneer je de cursus met goed gevolg afsluit, ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. Let op! Het is verplicht om aan minimaal lessen 1 t/m 4 deel te nemen. 

Kosten: € 115,00
Minimum aantal deelnemers 3

Inclusief: begeleiding, voorklimmaterialen en klimvaardigheidsbewijs. Exclusief: entree, standaard toprope uitrusting.

Meld je aan!

Eerstvolgende cursus Indoor Voorklimmen

CURSUSDAGDATATIJDPRIJS
Indoor Voorklimmen (Lead Climbing)Spoeddi 21, do 23, di 28, do 30 juli, + datum in overleg10.00 - 12.00€ 115,-

Outdoor Voorklimmen

Na het behalen van je klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen kun je samen met IVY climbing de stap naar het buitenklimmen maken. In de buitenklimcursussen leer je stapsgewijs zelfstandig veilig buiten sportklimmen. Er bestaan twee cursussen; de cursus Single Pitch en de cursus Multi Pitch. Na het volgen van beide cursussen ontvangt je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen.

Cursus Single Pitch

Vanuit het klimcentrum de stap naar zelfstandig buiten klimmen op rots. Je leert buiten sportklimmen in enkele lengtes (single pitch) in bewaakte gebieden. De cursus wordt begeleid door een ervaren sportklim instructeur. Aan bod komen de veiligheidshandelingen en ook sportklimtechnieken in rots. Deze cursus is het eerste deel naar het behalen van je klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen (KVB OV). Tijdsduur: één avond/dagdeel in het klimcentrum en twee dagen buiten in een rotsklimgebied Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 Instroom: in bezit van het klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 250,00

Zorg zelf voor vervoer, overnachting, eten, drinken en basis klimuitrusting. Wij zorgen voor deskundige begeleiding en outdoor voorklim materialen.

Eerstvolgende cursus Single Pitch

Cursus In klimcentrum Outdoor weekend
OV Single Pitch 9 april 2019 (20.00-23.00 uur) 13 & 14 april 2019
OV Single Pitch 7 mei 2019 (20.00-23.00 uur) 11 & 12 mei 2019

Vanaf 3 deelnemers kan de cursus in overleg gepland worden. Stuur ons in dat geval een mailtje.

Meld je aan!

Cursus Multi Pitch

Na het volgen van de cursus Single Pitch kun je de vervolgstap zetten. Leer in bewaakte sportklim gebieden zelfstandig meerdere touwlengtes klimmen. Aan bod komen diverse veiligheidshandelingen waaronder touw management, standplaats bouwen, veilig abseilen en basale reddingstechnieken. Na het behalen van deze cursus ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen (KVB OV). Tijdsduur: één avond/dagdeel in het klimcentrum en twee dagen buiten in een rotsklimgebied Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 4 Instroom: je hebt de cursus Single Pitch gevolgd Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 250,00

Zorg zelf voor vervoer, overnachting, eten, drinken en basis klimuitrusting. Wij zorgen voor deskundige begeleiding en outdoor voorklim materialen.

Eerstvolgende cursus Multi Pitch

Cursus In klimcentrum Outdoor weekend
OV Multi Pitch 21 mei 2019 (20.00-23.00 uur) 25 & 26 mei 2019

Vanaf 3 deelnemers kan de cursus in overleg gepland worden. Stuur ons in dat geval een mailtje.

Meld je aan!

Opfrisdagen

Heb je de cursus Outdoor Voorklimmen Single- of Multipitch gevolgd (of vergelijkbare ervaring) en wil je je kennis onder begeleiding opfrissen? Dat kan tijdens onze opfrisdagen. Zo haal je je kennis op, ben je up to date met de nieuwste veiligheidsinzichten en kun je veilig aan het buitenklimseizoen starten. Tijdsduur: een dag buiten in een rotsklimgebied. Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 Deelname: je hebt min. de cursus Single Pitch gevolgd Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 75,00

Zorg zelf voor vervoer, eten, drinken en je outdoor klimuitrusting. Wij zorgen voor deskundige begeleiding.

Eerstvolgende opfrisdag

Cursus In klimcentrum Outdoor weekend
opfrisdag n.v.t. 16 maart 2019
opfrisdag n.v.t. 31 maart 2019

Vanaf 4 deelnemers kan de opfrisdag in overleg gepland worden. Stuur ons in dat geval een mailtje.

Meld je aan!

Buiten klimdagen

Wanneer je zelfstandig buiten wil klimmen in kleine groepjes en ondersteuning wil hebben in klimtechniek of het aangaan van een volgende klimtechnische uitdaging. Schrijf je dan in voor een buiten klimdag. Je gaat zelfstandig voorklimmen op je eigen niveau. We kijken samen waar je uitdaging ligt en gaan hiermee aan de slag. Tijdsduur: een dag buiten in een rotsklimgebied. Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 Deelname: je hebt min. de cursus Single Pitch gevolgd Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 40,00

Zorg zelf voor vervoer, eten, drinken en je outdoor klimuitrusting. Wij zorgen voor deskundige begeleiding.

Eerstvolgende buiten klimdag

Cursus In klimcentrum Outdoor weekend
buiten klimdag n.v.t. 24 mei 2019
buiten klimdag n.v.t. 7 juni 2019
buiten klimdag n.v.t. 31 augustus 2019
buiten klimdag n.v.t. 15 september 2019

Vanaf 4 deelnemers kan de klimdag in overleg gepland worden. Stuur ons in dat geval een mailtje.

Meld je aan!

Zekeren voor ouders

Het doel van deze cursus is om ouders op te leiden tot zelfstandig zekeraar. Zo kun jij je kinderen veilig zekeren als ze bij ons komen klimmen, en ben jij in het bezit van het IVY climbing zekervaardigheidsbewijs. Ook handig als je familie of vrienden hebt die graag klimmen. In drie lessen van anderhalf uur leren we je alle zekervaardigheden. De cursus is wekelijks op zaterdag van 13.00 tot 14.30 uur, schoolvakanties uitgesloten. Instromen is op elk moment mogelijk, aanmelden is noodzakelijk!

Kosten: € 75,00

Inclusief: entree, begeleiding en gebruik materialen.

Laat ons weten als je interesse hebt in deze cursus (telefonisch, via onderstaande meld je aan button, of gewoon aan de balie). Bij voldoende interesse gaan we een cursus inplannen.

Meld je aan!

Voorklimzekeren voor ouders

Het doel van deze cursus is om ouders op te leiden tot zelfstandig zekeraar bij het voorklimmen. Op deze manier kun jij je kinderen veilig zekeren als ze willen voorklimmen, en ben jij in het bezit van het IVY climbing voorklimzekervaardigheidsbewijs. In vier lessen van twee uur leren we je alle zekervaardigheden met betrekking tot het voorklimzekeren en leren we je hoe je de klimmer veilig voorklimt (klippen/voetfouten). 

Kosten: € 100,00

Inclusief: entree, entree kind, begeleiding en gebruik materialen.

Laat ons weten als je interesse hebt in deze cursus (telefonisch, via onderstaande meld je aan button, of gewoon aan de balie). Bij voldoende interesse gaan we een cursus inplannen.

Eerstvolgende cursus Voorklimzekeren voor ouders

CURSUSDAGDATATIJDPRIJS
Voorklimzekeren voor oudersDinsdagStuur ons een mail als je interesse hebt!100

Meld je aan!

Ouder-kind klimmen

Wil jij met je vader, moeder, zoon en/of dochter klimmen? Tijdens het ouder-kind klimmen gaan jullie samen aan de slag, lekker samen sporten! In 6 lessen leren de ouders op een veilige manier zekeren en kan het kind lekker klimmen en klauteren. Na afloop krijgen de ouders een zekervaardigheidsbewijs geldig in ons klimcentrum. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kosten: € 115,00 (1 ouder + 1 kind), € 50,00 voor een extra kind

Inclusief: entree ouder en kind, begeleiding en gebruik materialen.

Het is altijd mogelijk om in een lopende cursus in te stromen. Vraag naar de mogelijkheden.

Vanaf 3 inschrijvingen gaat de cursus van start.

CURSUSDAGDATATIJDPRIJS
Ouder-Kind cursusVrijdag10, 17, 24, 31 jan, 7, 14 feb15.30 - 17.00115
Ouder-Kind cursusWoensdag5, 12, 19 feb, 4 ,11, 18 maart15.00 - 16.30115
Ouder-Kind cursusDinsdag3, 10, 17, 24, 31 maart, 7 april16.30 - 18.00115

Meld je aan!

Workshops Zekeren

Ongevalstatistieken laten zien dat er met autotubers en halfautomaten minder ongelukken gebeuren dan met tubers. Er zijn zelfs al klimhallen waar het gebruik van tubers niet meer is toegestaan.

Zeker jij nog met een tuber (of een acht) en wil je correct en veilig leren zekeren met een halfautomaat (bijvoorbeeld Grigri) of een autotuber (bijvoorbeeld Mammut Smart/Black Diamond ATC Pilot/Edelrid Jul), schrijf je dan in voor de gratis workshop. Er zijn workshops voor zowel toprope- als voorklimzekeren.

De workshop is gratis. Er moet wel entree betaald worden.

CURSUSDAGDATATIJDPRIJS
Toprope ZekerenWoensdag13 maart19.00 - 21.00GRATIS
Voorklim ZekerenDinsdag19 maart19.00 - 21.00GRATIS
Toprope ZekerenDinsdag9 april19.00 - 21.00GRATIS
Voorklim ZekerenDinsdag16 april19.00 - 21.00GRATIS
Toprope ZekerenDinsdag14 mei19.00 - 21.00GRATIS
Voorklim ZekerenDinsdag21 mei19.00 - 21.00GRATIS

Meld je aan!

Bijscholingsdag SKB/SKI/SKT2/SKT3 

Op zondag 25 november 2018 wordt er een bijscholingsdag georganiseerd bij IVY climbing. Er staan twee workshops op het programma die beide goed zijn voor 1 licentiepunt. De workshops worden verzorgd door Rachel Nilwik.

Het volgen van beide workshops levert je dus 2 licentiepunten op. 

De kosten bedragen € 80,- per persoon voor beide workshops.

Workshop 1) Oefenen met klimtechniek op basis van motorisch leren.

Workshop 2) Omgaan met valangst en oefenen met dynamisch zekeren bij het voorklimmen.

De workshops zijn bedoeld voor alle kaderleden die werken met beginnende klimmers:

* SKB en SKI Indoor Toprope/Voorklimmen

* SKB en SKI Outdoor Voorklimmen

* SKT2 en SKT3

Tijd Onderwerp Omschrijving
09.15 Ontvangst Ontvangst met koffie of thee
10.00 Klimtechniek Start met theoretisch deel over motorisch leren, daarna praktijk
13.30 Lunchpauze Zelf meenemen of te bestellen bij IVY
14.00 Omgaan met valangst Start met theorie over omgaan met valangst, daarna praktijk
18.00 Einde

 

Workshop 1)

De bijscholing bestaat uit een praktijkles waarin geoefend wordt met klimtechniek en de principes van motorisch leren worden uitgelegd.

Als SKB/SKI sta je vaak voor (groepen) klimmers die net aan hun klimloopbaan beginnen, en nog helemaal niets weten van een goede klimtechniek. Toch doen ze vaak al een aantal dingen ‘per ongeluk’ goed. In deze workshop gaan we aan de slag met basis klimtechnieken. We gaan zelf oefenen, de achtergrond van de verschillende technieken uitpluizen, en bespreken hoe je ze het beste aan een groep beginnende klimmers kan leren. Dit doen we op basis van de principes van motorisch leren.

Leerdoelen

Na deze workshop:

·         Heeft het kaderlid zelf.gewerkt aan betere klimtechniek

·         Weet het kaderlid waarom bepaalde klimtechnieken belangrijk zijn voor klimmers

·         Kent het kaderlid oefeningen om klimtechniek aan klimmers te leren

·         Kan het kaderlid aan de hand van de principes van motorisch leren een oefening op een effectieve manier aan de klimmers geven.

Programma bijscholing

Onderwerp

Duur

Omschrijving

Introductie

10 min

 

Opwarmen

20

RAMP (raise, activate, mobilise, potentiate) en klimmen

Oefeningen voor techniek

120

Verschillende oefeningen proberen, aanpassen naar verschillende doelgroepen en technieken ‘ontleden’.

Als het lukt ook nog zelf oefeningen verzinnen

PAUZE

30

na 2,5u

Theorie: motorisch leren

50

Als je werkt volgens de principes van motorisch leren geef je impliciete uitleg, leg je de focus extern en zorg je voor veel variatie in oefeningen.

Wat betekent dit? Wanneer kan je ervan afwijken? Wat leg je wanneer uit?

Afsluiting

10

 

 Workshop 2) 

Er komt steeds meer aandacht voor het mentale aspect van het sportklimmen. Valangst is hier een onderdeel van.

Wil je ook je inhoudelijke kennis en ervaring uitbreiden doe dan mee met de bijscholing “Omgaan met valangst”.

Tijdens de bijscholing gaan we in op vijf onderwerpen: 

·         Angst herkennen

·         Ontstaan van angst

·         Klimspecifieke angsttriggers

·         Opbouwen van vallen

·         Coaching

Tijdens het theoretische deel bespreken we de onderwerpen en is er ruimte om ervaringen te delen.

In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met het opbouwen van vallen en de angst die hier achter kan liggen. Na de praktijk wordt de bijscholing nabesproken en de ervaringen van de praktijk met elkaar gedeeld.

Ervaring met voorklimmen en het (dynamisch) zekeren van een voorklimmer is een vereiste.

Klik op onderstaande link om je in te schrijven!

Workshops

IVY wil je graag helpen om jouw klimniveau te verhogen. Met onderstaand aanbod van workshops zou dat moeten lukken.

Bij deze workshops gaat kwaliteit voor kwantiteit = kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 8 personen onder professionele begeleiding.

De workshops worden begeleid door Rachel Nilwik en David Krijgsman.

Rachel Nilwik is meervoudig Nederlands kampioen Leadklimmen. Ook blijft ze zich voortdurend doorontwikkelen in de klimsport op het gebied van o.a. routebouw, sportklimtrainer en – instructeur.

David Krijgsman is een fysiotherapeut gespecialiseerd in klimgerelateerde klachten. Naast zijn werk als fysiotherapeut is klimmen zijn passie. Ook kan hij jou als geen ander helpen met (klimspecifieke) krachttrainingen om je sterker te maken.  

De workshops bestrijken alle onderdelen die van belang zijn om jouw klimniveau op een hoger niveau te krijgen.

Inclusief: Begeleiding

Exclusief: Entree

WORKSHOP (mobieltje scroll naar links!)DAGDATATIJDAANTAL PRIJS
Workshop Warming-up & Cooling downMail ons als je interesse hebt20.00 - 22.00120
Workshop KrachttrainingMail ons als je interesse hebt20.00 - 22.00120
Bewegingsanalyse & Krachttraining op maat (individueel)Op afspraakMail ons als je interesse hebt
Workshop TrainingsopbouwMail ons als je interesse hebt20.00 - 22.00250
Workshop Techniek Beginners (niveau 5)Maandag28 okt, 11, 25 nov20.00 - 22.00360
Workshop Techniek Intermediate (niveau 6)Mail ons als je interesse hebt20.00 - 22.00360
Workshop Techniek Gevorderden (niveau 7)Mail ons als je interesse hebt20.00 - 22.00360

Mocht je wel interesse hebben in deze techniek workshops, maar je bent niet in staat deze te volgen op bovenstaande data laat ons dat dan weten. Bij voldoende interesse kunnen we dan andere cursusdata gaan plannen.

Workshop Warming-up & Cooling down

Vaak zijn dit ondergeschoven kindjes tijdens een klimsessie.

Toch behoren de warming-up en cooling-down verplichte onderdelen te zijn van elke training of klimsessie.

Een goede warming-up verhoogt je prestaties en voorkomt blessures. Een goede cooling-down versnelt je herstel en vermindert spierpijn en vermoeide spieren.

Met een warming-up bereid je je lichaam voor op inspanning en een cooling down zorgt ervoor dat je lichaam na inspanning weer naar een rustniveau wordt gebracht.

Workshop Krachttraining

Voor het klimmen hebben we techniek en kracht nodig. Beide aspecten zijn belangrijk.

Algemene krachttraining maakt je gehele lichaam sterker, terwijl sportspecifieke krachttraining gericht is op specifieke doelen. 

Tijdens de workshop krachttraining worden zowel algemene als sportspecifieke krachttrainingen behandeld. Het wordt een praktische workshop waar allerlei soorten krachttrainingen de revue passeren.

Het doel van deze workshop is dat je zelfstandig op een correcte manier krachtoefeningen kunt gaan doen. Dit zal je algemene fitheid alsook je klimprestaties ten goede komen.

Krachttraining & Bewegingsanalyse 

Loop je tegen een grens aan binnen je klimniveau en denk je dat kracht iets is om aan te werken?

Je denkt dat een krachtprogramma zinvol is als trainingsmoment of onderdeel van je trainingen maar je weet niet zeker hoe.

David Krijgsman, fysiotherapeut en klimmer, is gespecialiseerd in klimgerelateerde klachten en – trainingen.

Hij gaat samen met jou aan de slag om te achterhalen waar je zwakke plekken liggen en maakt een individueel programma voor jou.

Workshop Trainingsopbouw 

Je komt iedere week naar de klimhal en gaat lekker klimmen. In het begin is dit heel zinnig en boek je vanzelf vooruitgang. Maar er komt een moment dat je een plafond bereikt en je meer zal moeten doen om je klimniveau te verbeteren.

Trainen betekent dat je structuur aanbrengt in het klimmen door afwisselend te werken aan uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en techniek. In de workshop trainingsopbouw komen deze aspecten allemaal aan bod, en zullen we een aantal dingen in de praktijk brengen.

Inclusief trainingsprogramma!

Workshops Klimtechniek

Klimtechniek niveau 5

Of je nu net begonnen bent met klimmen, of je hangt al een tijdje op dit niveau, de basistechnieken van het klimmen kunnen je een eind vooruit helpen om je klimniveau te verbeteren! Een goede klimtechniek is vooral voor beginnende klimmers één van de belangrijkste factoren om vooruitgang te boeken bij het klimmen.

In drie lessen gaan we aan de slag met verschillende belangrijke vaardigheden en technieken die je helpen efficiënter te klimmen. Hierdoor zul je minder kracht en energie nodig hebben om passen te maken, waardoor die route of boulder van een hoger niveau uiteindelijk wél lukt!!

Laat je uitdagen en ga aan de slag met de nieuwe klimtechnieken om zo je eigen grenzen te verkennen en te verleggen.

Klimtechniek niveau 6

Klimmen is een bewegingsgeoriënteerde sport, waar het gaat om het vinden van de juiste bewegingsoplossingen en het zo efficiënt mogelijk omgaan met je beperkte krachten.

Als je al een tijdje klimt beheers je alle bewegingspatronen wel zo ongeveer. Je moet gewoon sterker worden. Of toch niet?  

Dikke kans dat er nog steeds heel veel winst te halen valt uit het verbeteren van je klimtechniek. In drie lessen gaan we aan de slag met allerlei technieken en vaardigheden die je kunnen helpen je klimniveau een boost te geven. Verwacht niet alleen maar standaard klimoefeningen. We gaan ook met inzicht en creativiteit aan de slag!

Klimtechniek niveau 7

Met al je ervaring heb je behoorlijk wat aan klimtechniek opgebouwd. Je kent je sterke en zwakke punten ondertussen behoorlijk goed. Je hebt bepaalde ambities, doelen, of je bent gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden om nog aan de slag te gaan met je klimvaardigheden!

In deze drie lessen in een kleine groep gaan we flink puzzelen aan klimbewegingen, en wordt je klimtechniek geanalyseerd. We maken gebruik van video analyse, skills oefenen (en niet alleen in standaard klimoefeningetjes!) en ook kijken wat de link is tussen techniek en krachttraining.

Meld je aan!

Twitter
Facebook