Cursus & training

Start 2 Climb

In dit programma van 8 weken leer je de basisprincipes van het sportklimmen. In vier lessen van twee uur komen verschillende thema’s aan bod waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek en knopen leggen. Wanneer je deze vier lessen met goed gevolg afsluit, ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. In de overige vier lessen leer je naast veilig klimmen ook de beginselen van technisch klimmen en trainen.

Kosten: € 160,00 of inbegrepen in een lidmaatschap.

De cursus gaat van start bij minimaal 3 deelnemers. 

Inclusief: cursus (8 weken), entree, begeleiding, gebruik klimmaterialen en klimvaardigheidsbewijs! Exclusief gebruik klimschoenen.

Meld je aan!

Een lidmaatschap afsluiten om de Start 2 Climb cursus te volgen is een interessante optie! Een lidmaatschap waarmee je onbeperkt en minimaal een jaar kunt klimmen kost € 57,50 per maand. Twijfel je? Dit lidmaatschap is eenmalig na drie volle maanden opzegbaar. De kosten bedragen inclusief inschrijfkosten € 177,50 + restbedrag maand waarin de cursus begint.  Met een lidmaatschap klim je  ongeveer een maand .gratis t.o.v. De losse cursus. Daarnaast heb je onbeperkt toegang tot het klimcentrum.

Eerstvolgende Start 2 Climb

Mobieltje? Swipe naar links.DAGDATATIJDPRIJS
Start2ClimbDinsdagWekelijks, start 22 september.20.00 - 22.00€ 160
Start2Climb IT only SPOED HerfstDIVMa 19, di 20, do 22 en vr 23 oktober.19.00 - 21.00€ 120
Start2ClimbWoensdagWekelijks, start 28 oktober.20.00 - 22.00€ 160

Indoor Voorklimmen

Dit is het vervolg op de Indoor Toprope cursus, oftewel de Start 2 Climb cursus. Deze cursus is bestemd voor mensen die willen voorklimmen, buiten willen klimmen of wedstrijdambities hebben. Tijdens deze cursus leer je in 6 lessen van twee uur onder meer hoe je efficiënt setjes klipt, hoe je voetfouten voorkomt, het zekeren van de voorklimmer en het op een veilige manier vallen. Daarnaast is er extra aandacht voor dynamisch zekeren, mikken bij het vallen en het mentale aspect van het vallen. Wanneer je de cursus met goed gevolg afsluit, ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. Let op! Het is verplicht om aan minimaal lessen 1 t/m 4 deel te nemen. 

Kosten: € 120,00
Minimum aantal deelnemers 3

Inclusief: begeleiding, voorklimmaterialen en klimvaardigheidsbewijs. Exclusief: entree, standaard toprope uitrusting.

Meld je aan!

Eerstvolgende cursus Indoor Voorklimmen

CURSUSDAGDATATIJDPRIJS
Indoor Voorklimmen (Lead Climbing)zo & mazo 6, ma 7, zo 13, ma 14, zo 20 en ma 21 september19.00 - 21.00€ 120,-
Indoor Voorklimmen (Lead Climbing)zo & mazo 18, ma 19, zo 25, ma 26 oktober, zo 1 en ma 2 november19.00 - 21.00€ 120,-

Outdoor Voorklimmen

Na het behalen van je klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen kun je samen met IVY climbing de stap naar het buitenklimmen maken. In de buitenklimcursussen leer je stapsgewijs zelfstandig veilig buiten sportklimmen. Er bestaan twee cursussen; de cursus Single Pitch en de cursus Multi Pitch. Na het volgen van beide cursussen ontvangt je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen.

Cursus Single Pitch

Vanuit het klimcentrum de stap naar zelfstandig buiten klimmen op rots. Je leert buiten sportklimmen in enkele lengtes (single pitch) in bewaakte gebieden. De cursus wordt begeleid door een ervaren sportklim instructeur. Aan bod komen de veiligheidshandelingen en ook sportklimtechnieken in rots. Deze cursus is het eerste deel naar het behalen van je klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen (KVB OV). Tijdsduur: één avond/dagdeel in het klimcentrum en twee dagen buiten in een rotsklimgebied Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 Instroom: in bezit van het klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 250,00

Zorg zelf voor vervoer, overnachting, eten, drinken en basis klimuitrusting. Wij zorgen voor deskundige begeleiding en outdoor voorklim materialen.

Eerstvolgende cursus Single Pitch

Cursus In klimcentrum Outdoor weekend

Vanaf 3 deelnemers kan de cursus in overleg gepland worden. Stuur ons in dat geval een mailtje.

Meld je aan!

Cursus Multi Pitch

Na het volgen van de cursus Single Pitch kun je de vervolgstap zetten. Leer in bewaakte sportklim gebieden zelfstandig meerdere touwlengtes klimmen. Aan bod komen diverse veiligheidshandelingen waaronder touw management, standplaats bouwen, veilig abseilen en basale reddingstechnieken. Na het behalen van deze cursus ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen (KVB OV). Tijdsduur: één avond/dagdeel in het klimcentrum en twee dagen buiten in een rotsklimgebied Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 4 Instroom: je hebt de cursus Single Pitch gevolgd Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 250,00

Zorg zelf voor vervoer, overnachting, eten, drinken en basis klimuitrusting. Wij zorgen voor deskundige begeleiding en outdoor voorklim materialen.

Eerstvolgende cursus Multi Pitch

Cursus In klimcentrum Outdoor weekend

Vanaf 3 deelnemers kan de cursus in overleg gepland worden. Stuur ons in dat geval een mailtje.

Meld je aan!

Opfrisdagen

Heb je de cursus Outdoor Voorklimmen Single- of Multipitch gevolgd (of vergelijkbare ervaring) en wil je je kennis onder begeleiding opfrissen? Dat kan tijdens onze opfrisdagen. Zo haal je je kennis op, ben je up to date met de nieuwste veiligheidsinzichten en kun je veilig aan het buitenklimseizoen starten. Tijdsduur: een dag buiten in een rotsklimgebied. Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 Deelname: je hebt min. de cursus Single Pitch gevolgd Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 75,00

Zorg zelf voor vervoer, eten, drinken en je outdoor klimuitrusting. Wij zorgen voor deskundige begeleiding.

Eerstvolgende opfrisdag

Cursus In klimcentrum Outdoor weekend

Vanaf 4 deelnemers kan de opfrisdag in overleg gepland worden. Stuur ons in dat geval een mailtje.

Meld je aan!

Buiten klimdagen

Wanneer je zelfstandig buiten wil klimmen in kleine groepjes en ondersteuning wil hebben in klimtechniek of het aangaan van een volgende klimtechnische uitdaging. Schrijf je dan in voor een buiten klimdag. Je gaat zelfstandig voorklimmen op je eigen niveau. We kijken samen waar je uitdaging ligt en gaan hiermee aan de slag. Tijdsduur: een dag buiten in een rotsklimgebied. Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 Deelname: je hebt min. de cursus Single Pitch gevolgd Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 40,00

Zorg zelf voor vervoer, eten, drinken en je outdoor klimuitrusting. Wij zorgen voor deskundige begeleiding.

Eerstvolgende buiten klimdag

Cursus In klimcentrum Outdoor weekend

Vanaf 4 deelnemers kan de klimdag in overleg gepland worden. Stuur ons in dat geval een mailtje.

Meld je aan!

Zekeren voor ouders

Het doel van deze cursus is om ouders op te leiden tot zelfstandig zekeraar. Zo kun jij je kinderen veilig zekeren als ze bij ons komen klimmen, en ben jij in het bezit van het IVY climbing zekervaardigheidsbewijs. Ook handig als je familie of vrienden hebt die graag klimmen. In drie lessen van anderhalf uur leren we je alle zekervaardigheden. De cursus is wekelijks op zaterdag van 13.00 tot 14.30 uur, schoolvakanties uitgesloten. Instromen is op elk moment mogelijk, aanmelden is noodzakelijk!

Kosten: € 75,00

Inclusief: entree, begeleiding en gebruik materialen.

Laat ons weten als je interesse hebt in deze cursus (telefonisch, via onderstaande meld je aan button, of gewoon aan de balie). Bij voldoende interesse gaan we een cursus inplannen.

Meld je aan!

Voorklimzekeren voor ouders

Het doel van deze cursus is om ouders op te leiden tot zelfstandig zekeraar bij het voorklimmen. Op deze manier kun jij je kinderen veilig zekeren als ze willen voorklimmen, en ben jij in het bezit van het IVY climbing voorklimzekervaardigheidsbewijs. In vier lessen van twee uur leren we je alle zekervaardigheden met betrekking tot het voorklimzekeren en leren we je hoe je de klimmer veilig voorklimt (klippen/voetfouten). 

Kosten: € 100,00

Inclusief: entree, entree kind, begeleiding en gebruik materialen.

Laat ons weten als je interesse hebt in deze cursus (telefonisch, via onderstaande meld je aan button, of gewoon aan de balie). Bij voldoende interesse gaan we een cursus inplannen.

Eerstvolgende cursus Voorklimzekeren voor ouders

CURSUSDAGDATATIJDPRIJS
Voorklimzekeren voor oudersDinsdagStuur ons een mail als je interesse hebt!100

Meld je aan!

Ouder-kind klimmen

Wil jij met je vader, moeder, zoon en/of dochter klimmen? Tijdens het ouder-kind klimmen gaan jullie samen aan de slag, lekker samen sporten! In 6 lessen leren de ouders op een veilige manier zekeren en kan het kind lekker klimmen en klauteren. Na afloop krijgen de ouders een zekervaardigheidsbewijs geldig in ons klimcentrum. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kosten: € 115,00 (1 ouder + 1 kind), € 50,00 voor een extra kind

Inclusief: entree ouder en kind, begeleiding en gebruik materialen.

Het is altijd mogelijk om in een lopende cursus in te stromen. Vraag naar de mogelijkheden.

Vanaf 3 inschrijvingen gaat de cursus van start.

CURSUSDAGDATATIJDPRIJS

Meld je aan!

Wil jij je graag zekerder voelen als voorklimmer en zekeraar?

In samenwerking met Lahaye Climbing bieden we de workshop “dynamisch zekeren & vallen” aan.

Vallen is geen natuurlijke activiteit voor mensen, daarom vinden veel klimmers dat vaak spannend. Dit geldt ook vaak voor het opvangen van voorklimvallen. Je kunt echter meer vertrouwen krijgen in het maken en opvangen van voorklimvallen door te leren vallen en door het toepassen van een correcte zekertechniek. Dit alles volgens de laatste aanbevelingen en ontwikkelingen. Deze zekertechniek noemen we dynamisch zekeren. Een techniek die erop gericht is om te voorkomen dat er te strak gezekerd wordt bij een voorklimval. Door deze workshop was voorklimmen en vallen nog nooit zo leuk!

Duur:

3 uur tijdens de avond.

Groepsomvang:

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per workshop.


Ingangsniveau:

Zelfstandig kunnen voorklimmen vanaf 5c. Let op; deze workshop is ook zeer geschikt voor ervaren voorklimmers! Je gaat de techniek van het dynamisch zekeren verfijnen en leer je eigen en ook andere zekerapparaten nog beter kennen.

Kosten:

€ 25,- p.p. (exclusief entree klimcentrum)

Data en tijden:

  • Maandag 26 oktober 2020 om 19:00 uur.

Zorg zelf voor:

Persoonlijke sportklim uitrusting. Er zijn diverse zekerapparaten beschikbaar om uit te proberen.

Meld je aan!

Wil jij ook een slimme klimmer worden? 

In samenwerking met Lahaye Climbing bieden we de workshop “tactiek & techniek” aan.

Met slim of tactisch klimmen wordt bedoeld dat je het klimmen van een route op de grens van je kunnen structureel gaat aanpakken waarbij de focus zal liggen op efficientie en effectiviteit. Als je een route klimt op je max, kan de juiste tactiek er namelijk voor zorgen dat je die route topt. Wil je leren hoe je dit het beste kunt doen? Schrijf je dan snel in! 

Duur:

3,5 uur tijdens de avond.

Groepsomvang:

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per workshop.

Ingangsniveau:

Zelfstandig kunnen topropen vanaf 5b.

Kosten:

€ 30,- p.p. (exclusief entree klimcentrum)

Data en tijden:

  • Vrijdag 9 oktober 2020 om 19:00 uur (niveau <6a).
  • Vrijdag 6 november 2020 om 19:00 uur (niveau <6b/c).

Zorg zelf voor:

Persoonlijke sportklim uitrusting en een smartphone met videofunctie.

Meld je aan!

Twitter
Facebook