Over IVY climbing

Lead & Toprope

Zoals gebruikelijk in Nederland is het ook binnen IVY climbing mogelijk om vele routes toprope te klimmen.

Daarnaast zijn er binnen ons klimcentrum volop mogelijkheden tot voorklimmen (lead). Al onze klimwanden beschikken over voorklimhaken, waardoor routes van alle gradaties voorgeklommen kunnen worden. De afstand tussen de voorklimhaken is 1,10 meter. Deze korte haakafstand maakt het voorklimmen erg toegankelijk.

Het is mogelijk om in ons klimcentrum multi-pitch te klimmen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

 

Boulderhal

IVY climbing beschikt over een eigentijdse boulderhal van ruim 350m2. Deze separate ruimte bevat unieke 3D wanddelen. Er zijn uitdagende bouldercircuits van uiteenlopende gradaties. Even op adem komen kan in de loungehoek, direct in onze boulderruimte. Je bent bij ons aan het juiste adres voor Boulder-only, maar je kunt het boulderen natuurlijk ook combineren met toprope- en/of lead-klimmen.

 

IFSC-Speedklimwand

We beschikken over de eerste officiƫle IFSC (International Federation of Sports Climbing) speedklimwand van Nederland. De hellingshoek en lengte van de klimwand zijn volgens de officiƫle IFSC normen. De speciale klimgrepen maken dit tot een geschikte trainings- en wedstrijdlocatie voor speedklimmers.

Trainingsfaciliteiten

Naast de drie klimdisciplines, huisvest IVY climbing een uitgebreid scala aan trainingsfaciliteiten. Denk hierbij aan trainingswanden met verschillende hellingshoeken, campusborden, vingerborden, fitnessapparatuur en -attributen.

 

Klimshop

Onze medewerkers staan voor je klaar voor advies over klimschoenen, klimgordels, karabiners en andere hardware. Naast materialen voor het indoor klimmen verkopen we ook diverse materialen gericht op (outdoor) voorklimmen. Denk aan klimsetjes, voorklimtouw, helmen en approach-schoenen.

We verkopen klimschoenen van Boreal, Five-Ten, La Sportiva, Lowa en Scarpa. Daarnaast hebben we verschillende approach-schoenen van Five-Ten in ons assortiment.

Van Black Diamond, Mammut, Edelrid, Petzl en DMM bieden we o.a. klimgordels, voorklimsetten, zekerapparaten, safebiners en karabiners aan in onze klimshop. Ook voor zowel functionele als hippe kleding kun je bij ons terecht.

Heb je vragen over beschikbaarheid en prijzen van materialen? Loop gerust binnen of neem contact met ons op.

foto: Eva Armino

Klimmersbar

Onze gezellige klimmersbar is de plek om voor, tijdens en na het klimmen te genieten van een hapje en drankje. Ons drankassortiment bestaat uit heerlijke koffie en andere warme dranken, frisdranken en bier. Naast pils en alcoholvrij bier hebben we voor de fijnproevers een ruime keuze aan speciaalbieren.

Op onze kleine kaart staan verschillende snacks, lunchgerechten en diners. Deze hapjes worden vers bereid door de koks van restaurant Medals.

Twitter
Facebook