Klimmen

Start 2 Climb

In dit programma van 6 weken leer je de basisprincipes van het sportklimmen. In vier lessen van twee uur komen verschillende thema’s aan bod waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek en knopen leggen. Wanneer je deze vier lessen met goed gevolg afsluit, ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. In de overige twee lessen leer je naast veilig klimmen ook de beginselen van technisch klimmen en trainen. Na de cursus kan je zelfstandig komen klimmen, of aansluiten bij onze trainingsgroepen. Handig als je nog geen vaste klimpartner hebt! Iedere dinsdag- en woensdagavond van 20:00 – 22:00 uur wordt er volwassen training aangeboden. Bij een lidmaatschap zit deze training inbegrepen. 

Kosten: € 175,00 of inbegrepen in een lidmaatschap.
Spoed cursus 4 lessen: € 125,00 of inbegrepen in een lidmaatschap.

De cursus gaat van start bij minimaal 4 deelnemers.
Inclusief: cursus (4 of 6 weken), entree, begeleiding, gebruik klimmaterialen en klimvaardigheidsbewijs! Exclusief gebruik klimschoenen.

Meld je aan!

Eerstvolgende Start 2 Climb:

Mobieltje? Swipe naar links.
DAGDATATIJD
Zondag & maandag (SPOED)14, 15, 21 & 22 juli 2024zondag 18:00-20:00 uur
maandag 19:30-21:30 uur
Dinsdag24 september, 1, 8, 15, 29 oktober & 5 november 202419:30-21:30 uur

Indoor Voorklimmen

Dit is het vervolg op de Indoor Toprope cursus; de Start 2 Climb cursus. Deze cursus is bestemd voor mensen die willen voorklimmen, uiteindelijk buiten willen klimmen of wedstrijdambities hebben. Tijdens deze cursus leer je in 5 lessen van twee uur onder meer hoe je efficiënt setjes klipt, hoe je voetfouten voorkomt, het zekeren van de voorklimmer en het op een veilige manier vallen. Daarnaast is er extra aandacht voor dynamisch zekeren, mikken bij het vallen en het mentale aspect van het vallen. Wanneer je de cursus met goed gevolg afsluit, ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. Let op! Het is verplicht om aan minimaal lessen 1 t/m 4 deel te nemen. 

Kosten: € 125,00
Minimum aantal deelnemers: 4

Inclusief: begeleiding, voorklimmaterialen en klimvaardigheidsbewijs. Exclusief: entree, standaard toprope uitrusting.

Meld je aan!

 Eerstvolgende cursus Indoor Voorklimmen

DAGDATATIJD
Zondag & maandag15, 16, 22, 23 & 29 september 2024zondag 18:00-20:00 uur
maandag 19:30-21:30 uur

 

Boulder 2 Lead

Boulder je al enige tijd en wil je kennis maken met het routeklimmen, maar heb je geen zin in teveel gedoe met twee cursussen voordat je mag voorklimmen? Doe dan mee aan de speciale ”Boulder 2 Lead” cursus. Je leert in 6 lessen van ‘0’ naar Lead zonder poespas. Voorwaarde is wel dat je al enige tijd bezig bent met boulderen en je jezelf soepel kunt verplaatsen over de boulderwanden. Je hoeft niet meteen een ‘boulderbaas’ te zijn, maar ga uit van soepel 5e graad (met af en toe een 6a) kunnen boulderen of hoger natuurlijk.

Aantal lessen: 6

Aantal deelnemers: minimaal 4

Leeftijd: vanaf 16 jaar

Kosten: € 175,-

Entree zit inbegrepen in de cursusprijs. De cursus is gratis bij het afsluiten van een lidmaatschap met een looptijd van één jaar. Bij twijfel is dit lidmaatschap éénmalig opzegbaar na drie volle maanden. Neem zelf klimschoenen en eventueel magnesium mee, wij zorgen voor de veiligheidsmaterialen.

Zelf een gordel en zeker materialen aanschaffen? Deelnemers aan de cursus ontvangen 10% korting in onze shop!

Eerstvolgende cursus Boulder 2 Lead

 

Dag Data Tijd
Vrijdag 13, 20, 27 september, 4, 11 & 18 oktober 2024 19:30-21:30 uur

 

Meld je aan!

 

Zekeren voor ouders

Het doel van deze cursus is om ouders op te leiden tot zelfstandig zekeraar. Zo kun jij je kinderen veilig zekeren als ze bij ons komen klimmen. In lessen van anderhalf uur leren we je alle zekervaardigheden. De cursus is wekelijks op zaterdag van 13.00 tot 14.30 uur, schoolvakanties uitgesloten. Instromen is op elk moment mogelijk, aanmelden is noodzakelijk! De trainer beoordeelt wanneer je klaar bent om zelfstandig te zekeren, het aantal lessen is persoonsafhankelijk.

Kosten: € 75,00

Inclusief: entree, begeleiding en gebruik materialen.

Meld je aan!


Voorklimzekeren voor ouders

Het doel van deze cursus is om ouders op te leiden tot zelfstandig zekeraar bij het voorklimmen. Op deze manier kun jij je kinderen veilig zekeren als ze willen voorklimmen, en ben jij in het bezit van het IVY climbing voorklimzekervaardigheidsbewijs. In vier lessen van twee uur leren we je alle zekervaardigheden met betrekking tot het voorklimzekeren en leren we je hoe je de klimmer veilig voorklimt (klippen/voetfouten). 

Kosten: € 100,00

Inclusief: entree, entree kind, begeleiding en gebruik materialen.

Laat ons weten als je interesse hebt in deze cursus (telefonisch, via onderstaande meld je aan button, of gewoon aan de balie). Bij voldoende interesse gaan we een cursus inplannen.

Eerstvolgende cursus Voorklimzekeren voor ouders

CURSUSDAGDATATIJD

Meld je aan!

Wil jij je graag zekerder voelen als voorklimmer en zekeraar?

In samenwerking met Lahaye Climbing bieden we de workshop “dynamisch zekeren & vallen” aan.

Zachtjes landen bij een voorklimmersval? Dat doe je door je klimmer dynamisch te zekeren. Dynamisch? Dat is toch heel ver vallen? Nee dus, dynamisch zekeren is:
– Je klimmer zachtjes laten landen in het touw bij een val (en dat is dus niet hetzelfde als ver vallen). 
– Het voorkomen van blessures bij je voorklimmer. 
– In verschillende valsituaties de klimmer zacht kunnen opvangen – een techniek die met ieder zekerapparaat uitvoerbaar is!
Lijkt je dit wat? Schrijf je in voor deze  workshop. Door deze workshop was voorklimmen en vallen nog nooit zo leuk! 

Duur:
3 uur tijdens de avond.

Groepsomvang:
Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per workshop.

Ingangsniveau:
Zelfstandig kunnen voorklimmen vanaf 5c. Let op: deze workshop is ook zeer geschikt voor ervaren voorklimmers! Je gaat de techniek van het dynamisch zekeren verfijnen en leer je eigen en ook andere zekerapparaten nog beter kennen.

Kosten:
€ 25,- p.p. (exclusief entree klimcentrum)

Data en tijden:
Er is momenteel geen workshop dynamisch zekeren gepland.

Zorg zelf voor:
Persoonlijke sportklim uitrusting. Er zijn diverse zekerapparaten beschikbaar om uit te proberen.

 

Meld je aan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook een slimme klimmer worden? 

In samenwerking met Lahaye Climbing bieden we de workshop “tactiek & techniek” aan.

Met slim of tactisch klimmen wordt bedoeld dat je het klimmen van een route op de grens van je kunnen structureel gaat aanpakken waarbij de focus zal liggen op efficientie en effectiviteit. Als je een route klimt op je max, kan de juiste tactiek er namelijk voor zorgen dat je die route topt. Wil je leren hoe je dit het beste kunt doen? Schrijf je dan snel in! 

Duur:

3 uur tijdens de avond.

Groepsomvang:

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per workshop.

Ingangsniveau:

Zelfstandig kunnen topropen vanaf 5b.

Kosten:

€ 30,- p.p. (exclusief entree klimcentrum)

Data en tijden:

Dinsdag 27 december 2022 van 19:00u tot 22:00u

Zorg zelf voor:

Persoonlijke sportklim uitrusting, een smartphone met videofunctie, schrijfblok en stift.

Meld je aan!

Meer info: klik hier

Twitter
Facebook