Events

Bijscholingsdag voor trainers

Datum: 7 oktober 2023 van 09:00 uur tot 16:00 uur

IVY Climbing organiseert (ondersteund door Limburg Climbing) een bijscholingsdag voor trainers waar de onderwerpen ‘blessurepreventie voor klimmers’, ‘didactiek en pedagogiek in de klimsport’ en ‘angst bij het klimmen’ in de vorm van workshops aan bod komen.

Programma:

  • “Blessurepreventie voor klimmers” door Tess Driessens van 09:00 t/m 12:00 uur

Bij deze workshop maakt Tess je wegwijs in de ‘to do’s’ om klimblessures te vermijden. Het eerste deel is theorie waar de verschillende aspecten van klimblessures en preventiestrategieën worden benaderd. Nadien is er een praktisch deel waarbij de focus ligt op verschillende oefeningen ter preventie van veelvoorkomende klimblessures.

Tess is doctor in de Biologie en al vele jaren een gepassioneerde sportklimmer. In 2017 koos zij ervoor om van haar passie haar beroep te maken en inmiddels is Tess professioneel coach en trainster. Zij heeft een eigen bedrijf ‘Motion coaching’, dat zich specialiseert in professionele klimcoaching op maat zowel indoor als outdoor. Verder is Tess werkzaam als sportvoedingsadviseur en voor de KBF als instructeur en trainersportcoach.

  • “Didactiek & pedagogiek binnen de klimsport” door Isolde Lahaye van 13:00 t/m 14:30 uur

Tijdens deze workshop neemt Isolde je mee in de klimwereld van kinderen en jeugd. Besproken wordt hoe je als trainer een klimtraining aanbiedt waarin het kind centraal staat. Er wordt aandacht besteed aan het creëren van een veilige omgeving voor kinderen waarin zij zich met plezier en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Isolde is trainster bij het TOC Limburg (Talenten Opleidingscentrum Sportklimmen) en senior docent, studieadviseur en mentor op Zuyd Hogeschool in Heerlen. Het eerste deel bestaat uit een stukje theorie waarna voor een aantal casussen een aanpak uitgewerkt wordt die plenair besproken zal worden.

  • “Angst bij het klimmen” door Paul Lahaye van 14:30 t/m 16:00 uur

Iedere klimmer is bekend met het fenomeen angst of stress, een natuurlijke emotie voor ons mensen als wij niet meer met twee benen op de grond staan. Gewenning en herhaling is meestal toereikend om met deze natuurlijke angst om te leren gaan maar er is een grote groep klimmers bij wie dit een negatieve invloed op het klimplezier blijft hebben.

Het eerste deel van deze workshop bestaat uit theorie en het tweede deel uit een praktijkopdracht waarbij een plan gemaakt wordt met tips & tricks om een angstige klimmer weer plezier te laten beleven en te laten groeien. Deze opdracht wordt ook plenair besproken.

Paul is hoofdtrainer bij het TOC Limburg (Talenten Opleidingscentrum Sportklimmen) en sportkliminstructeur bij het Tiroler Bergsportführerverband. Naast het TOC geeft hij ook nog workshops binnen en buiten op de rots of in de bergen.

 

De bijscholingsdag is gratis voor alle sportklimtrainers in de provincie Limburg.

NKBV trainers met een licentie kunnen door het volgen van deze dag 2 bijscholingspunten noteren voor de jaarlijkse verlenging van hun licentie! Je kunt ook alleen aan het ochtendprogramma meedoen(1 punt) of alleen aan het middagprogramma (1 punt).

Aanmelden via geert@ivyclimbing.nl

Twitter
Facebook