Events

Open dag – 10 jaar IVY Climbing

 

Zondag 1 oktober 2023 van 10u tot 17u vieren we het tienjarig bestaan van IVY Climbing. Ben jij er bij? Het belooft een leuke dag te worden met allerlei activiteiten voor iedereen!

Iedereen kan kennismaken met de klimsport. Tijdens de open dag kan je gratis zelf een keer omhoog klimmen onder begeleiding van onze instructeurs. Aanmelden vooraf is niet nodig. Kom langs tussen 10u en 17u en meld je aan aan onze balie.

Ben je nieuwsgierig naar onze werking maar heb je geen interesse om zelf te klimmen? Kom zeker langs en kom kijken naar de klimdemo’s, geniet van een drankje in onze gezellige bar en sla een praatje met onze medewerkers en klimmers. Voor de allerkleinsten zijn er knutselactiviteiten en spelletjes in onze bar.

Tijdens deze open dag willen we in het bijzonder onze leden bedanken voor het vertrouwen, de gezelligheid en de meters klimplezier die ze in ons klimcentrum maakten de afgelopen tien jaar. Speciaal voor onze klimmers organiseren we tal van workshops en andere leuke activiteiten.

Nigel Armino was er vanaf de start van IVY Climbing als jongste klimmer bij. Hij heeft IVY zien groeien. En wij hebben hem zien groeien tot Nederlands jeugdkampioen en seniorenkampioen. Als kers op de taart van onze open dag geeft hij een klimdemo in de overhang van 14u tot 15u. Kijk jij mee?

Ben je lid (abonnee of houder van een tien rittenkaart) van IVY Climbing? Dan kan je je gratis inschrijven voor één van onderstaande workshops. Inschrijven kan enkel aan de balie in ons klimcentrum. Als lid van IVY Climbing kan je een klimfoto laten maken door Pascal Moors van Nose For Fotography tussen 11u en 13u.

              

Drytooling – ijsklimmen
10u-12u (vol) & 15u-17u
Dennis van Hoek en Marianne van der Steen geven tijdens onze open dag maar liefst twee workshops drytooling!

Staat ijsklimmen op je bucketlist maar is het nooit meer geworden dan een droom? Dennis en Marianne delen hun liefde en passie voor ijsklimmen tijdens de workshop drytooling.

Dennis en Marianne hebben hun leven toegewijd aan het ijsklimmen. Ze wonnen beide eerder dit jaar nog het Europees Kampioenschap ijsklimmen. Marianne klom vorige week als derde vrouw ter wereld de 45 meter lange drytoolroute “A line above the ski” (D15) in de Dolomieten.
Maximum 12 deelnemers per workshop
Zelf voorzien: helm, handschoenen met lange vingers, klimgordel en zekermateriaal
   

Dynamisch zekeren
12u30-14u
Zachtjes landen bij een voorklimval? Dat doe je door je klimmer dynamisch te zekeren. Paul Lahaye leert je hoe je als zekeraar de klimmer aangenaam kan opvangen in het touw tijdens de workshop dynamisch zekeren.

Maximum 6 deelnemers
Eigen gordel en zekermateriaal meenemen
Voor klimmers die minstens een 5c kunnen voorklimmen

Flow yoga
11u-12u
Wat heeft yoga jou als klimmer te bieden? Ervaar het zelf en doe mee met flow yoga tijdens onze open dag. Sylvia Gerhards is yoga-instructeur en klimmer en stelde deze les speciaal samen voor sportklimmers.

Maximum 12 deelnemers
Je mag je eigen yogamatje meenemen. Heb je zelf geen matje? Sylvia voorziet er ook een aantal.

                 

Techniek & tactiek
12u30-14u30
Audrey Armino geeft tijdens onze open dag een workshop techniek & tactiek.
Klim jij al één of meerdere jaren? Lukt het al een tijdje niet om je klimniveau te verbeteren? Dan is deze workshop iets voor jou. Audrey heeft meer dan 25 jaar klimervaring en wil graag jouw techniek en tactiek tijdens deze workshop helpen te verfijnen.

Maximum 12 deelnemers

Beginnen met buitenklimmen
12u30-14u30
Droom jij er ook over om met je vrienden naar buiten te trekken? Wil jij eens proeven van het buitenklimmen? Volg dan de workshop “beginnen met buitenklimmen” van Harold Moody. Harold heeft al menige jaren en klimmeters buiten aan de rotsen achter zijn naam staan. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met setjes, clipsticks, leer je het touw ombouwen, en leer je veilig zekeren. De nadruk ligt op zo veilig mogelijk buiten klimmen, en hoe je je al van te voren in de klimhal kunt voorbereiden.

Maximum 8 deelnemers per workshop
Zelf voorzien: klimgordel en zekermateriaal en als je het zelf hebt: zekerbril, setjes en clipstick
In de hal kunnen voorklimmen is een vereiste

          

Speedklimmen
15u-16u30
Win tijdens onze opendag de speedklimcontest tegen Sala en ga naar huis met een tegoedbon van onze klimshop ter waarde van 50 euro!
Geen ervaring met speedklimmen? Geen nood! Sala bereid je voor tijdens de workshop Speedklimmen tijdens de open dag van 15u tot 16u30.

Maximum 12 deelnemers
Speedklimcontest om 16u30

Twitter
Facebook